La colla de diables estem d’aniversari, 25 anys fent foc i festa en el nostre poble. Jo ja fa 13 anys que formo part d’aquesta gran família de dimonis.

Recordo perfectament el primer dia que vaig entrar a una reunió de diables, a l’antic local de Can Ramis. Abans com a iniciació et feien fer un petit discurs de presentació davant de tots els membres, i entre els nervis del primer dia i que  no coneixies a gaire gent que hi havia allà, era una tocada de nassos….jajajaja.

Durant aquest 13 anys he viscut moments pel record; un correfoc a les pistes d’esquí de Boi Taüll, correfocs i intercanvis per diferents pobles de Catalunya, nits inoblidables a la barraka de diables, matinades que s’han tornat tradició, nits de St. Joan plenes d’anècdotes, un correfoc a un poblet perdut de França, una timbalada enmig d’una avinguda de Bilbao plena de bat a bat, convivències amb la colla, nervis perquè el correfoc de Festa Major sortís perfecte, rues de carnaval surrealistes i infinitat de tardes al pati de Can Ramis fent malabars, tocant timbals, muntant pirotècnia o simplement xerrant….

Però crec que el que mes m’ha donat aquesta entitat ha sigut conèixer a una gran colla d’amics, els quals m’estimo moltíssim i amb els que  he viscut grans moments tant dins com fora de diables. Gent que compartim l’estima pel foc, la música i la gresca.

I després de 13 anys, amb molta il·lusió assumiré el càrrec de cap de colla envoltada de  gent amb moltes ganes de continuar fent créixer i mantenint aquesta gran família. Gràcies a tots els que d’una manera o altre heu format i formeu part d’aquesta gran colla, perquè tots heu deixat la vostra empremta ben marcada.

I per últim, no em vull oblidar de tota aquella gent que ens segueix els nostres actes; els valents que es posen sota el foc i els que prefereixen mirar-s’ho des de fora, aquells nens que somien en ser diables i esperen amb il·lusió els nostres actes, els petits timbalers que ens acompanyen amb el seu timbalet i aquells que són fans incondicionals de la nostra drac de Vilardell. Sense tots vosaltres , xics i grans, no seriem el que som avui dia ni hauríem arribat fins aquí.

Espero que tots puguem gaudir d’aquests 25 anys i de tots els que vindran amb la mateixa il·lusió que el primer dia.

Moltes felicitats diables!!!!

 

Sóc diable i sóc banyut,

amb la forca faig la festa,

omplint els pobles d’espurnes, foc i gresca.

Salut i foc!!!!!

 

Miriam de la Vega Martin

Membre de la Colla de Diables de Sant Celoni desde 2002 i Cap de Colla desde 2015.

Leave a Reply